Az Agóra terem új falának története

Az Agóra terem virágfalai már évek óta díszítették a termet, de idén újabb változásra vágytam. A nyári dekorációt le kellett szednünk a karácsonyi ünnepek miatt, így eljött az idő egy friss, izgalmas koncepció megvalósítására. Régóta tervezgettem, hogy a teremben valami zöld elemet helyezek el, ezért úgy döntöttem, hogy ezt első körben a terem falaiban fogom tükrözni.

Egy ideje már érdeklődtem az Annie Solan festékek iránt, ezért úgy gondoltam, hogy most jó alkalom lesz kipróbálni őket.
Először eltávolítottam a virágokat, és reménykedtem abban, hogy a régi falból valamit megtartva az arany motívumokat beépíthetem az új, zöld falba.
Sajnos azonban rá kellett jönnöm, hogy ez esztétikailag nem lenne megfelelő, ezért újra gletteltem az egész falat. Ezután egy tapogató mozdulatokkal felvitt glett réteget adtam a falnak, amely izgalmas, strukturált hatást eredményezett.

Miután a glettelés megszáradt, csiszoltam a felületet, majd ecsettel eltávolítottam a felesleges port.
Elérkezett a festés ideje, és a választásom az Annie Sloan Wall Paint kollekció Knightsbridge Green árnyalatára esett.
Ez egy csodálatosan erős, gazdagon pigmentált, erdei zöld szín. Alaposan felkevertem a festéket, hogy a pigmentek jól eloszoljanak, majd egy ecset segítségével tapogató mozdulatokkal felvittem a festéket a kívánt területre.

 

Ezt a technikát szinte minden falnál alkalmazom, mert így kapok egy felhős jellegű mintát. Nagyon fontos, hogy mindig a sötétebb színekből haladjak a világosabbak felé, hogy az átmenet tökéletesen kijöjjön. Amikor az átmenet elkészült, következett az aranyozás. Mivel a szobában több helyen is megtalálható az arany szín, úgy döntöttem, hogy ezt a mintába is belecsempészem.
Egy vékony ecsettel megrajzoltam a mintát, majd egy vastagabb ecsettel vastagítottam azt.

Mivel a termekben főként fotózások zajlanak, ezért mindig figyelek arra, hogy a dekoráció során a terem különböző részei önállóan is jól használhatók és fotózhatók legyenek.
A hinta mögötti falnál is arra törekedtem, hogy a színeiben hasonló legyen a márványmintás falhoz, de mégis különbözzön attól.

Ez a két fal most abszolút a kedvencem a stúdióban és egyértelmű, hogy az idei szezonban megmarad, így akár Ti is tudjátok használni különböző projektekhez.
Nem mellesleg már a novemberi / decemberi időszakban rengetegen fotóztátok
a karácsonyi dekorációban és egy kis -sneak peek- egy luxus parfüm márka új videójában is látható lesz hamarosan. ❤️Nektek hogy tetszik? Milyen új dekorációt tudnátok elképzelni hozzá? Írjátok meg nekünk kommentben vagy akár privát üzenetben.