Monik

Kiskorom óta tudatosan készültem erre a pályára. Idővel külön órákkal és tanfolyamokkal képeztem magam míg végül az METU Divattervező szakán az alap és master képzést is sikeresen elvégeztem. Nagymamám szerettette meg velem a varrás rejtelmeit. Az indíttatás a rajzolás és az alkotás iránti szenvedélyemmel kezdődött.

A Monik márkát az egyetemi éveim alatt alapítottam, miután végeztem a tanulmányaimmal még több időm lett a szezonális kollekciók gyártására és az egyedi megrendelésekre kivitelezésére.

A Marie Claire Fashion days-en 2017 óta mutatom be a tavaszi/nyári kollekció legújabb darabjait, azt gondolom ez nagyban hozzásegített, hogy a márka egyre közismertebb legyen. Mindig is figyelemmel követtem pályafutásom alatt a nagy francia divatcégek munkásságát. A hagyományőrző technikák, amelyeket a mai napig belecsempésznek a kollekciókba nagyon inspirálnak. Fontos számomra a hagyományőrzés, törekszem fenntartani hazai viszonylatban is a gondosan kézzel készült egyedi darabokat.

A márkára jellemző letisztult vonalvezetésű, szofiztikált, nőies darabok évről évre magas minőségű, alapanyagokból valósulnak meg, amelyek főleg pasztell árnyalatokban találhatóak meg a kollekciókban. Az évente megjelenő kollekciók mellett egyedi tervezésű menyasszonyi és alkalmi ruhákkal is foglalkozom. Minden egyes egyedi megrendelést a kezdeti tervektől az utolsó öltésig végig kísérek. Számomra elengedhetetlen, hogy részese legyek egy-egy ilyen különleges darab megvalósításában.