ASBOTH

Asbóth Réka és Zsófi vagyunk egy ikerpár. 2020-ban alapítottuk meg az Asboth márkát. Régóta foglalkoztatott bennünket a gondolat, hogy egy közös projektbe vágjunk és megvalósítsuk gyerekkori álmunkat. A végleges döntés 2020-ban született meg, amikor Réka stílus és divattervezőként diplomázott.

Ikrek vagyunk különbözünk és hasonlítunk egyszerre, kiegészítjük egymást. Ez a harmónia az, amit ruháink is tükröznek. Olyan darabokat tervezünk, melyek nőiesek, elegánsak, de a hétköznapokban is megállják a helyüket. Mikor megálmodjuk az egyes ruhadarabokat fontos számunkra, hogy azok kerek egészet alkotva kombinálhatóak legyenek egymással.

Primavera kollekció (2021 ss)

Az új kollekciónkat, Botticelli Primavera című festménye inspirálta. Ez a műalkotás az igazi tavasz, újjászületés megtestesítője. Egy igazán friss, üde, vidám kollekciót álmodtunk meg, ami elénk idézi a tavasz szellemét. Aki ismeri a festményt az felfedezhet több hasonlóságot is. A ruhák színei egytől egyik megtalálhatóak benne, illetve az általunk használt ornamentikus mintás anyag szinte a megszólalásig hasonlít a festményen szereplő Flora istennő ruhájára.